Δαιμονοποίηση, Uncategorized

Γιατί έκλεισε το blog ‘Good Morning Lenin’?

Good Morning Lenin blog logo

Good Morning Lenin blog logo

Το blog «Good Morning Lenin» έκλεισε, χθες! Μετά από αλλεπάλληλες, συντεταγμένες επιθέσεις λάσπης και ύβρεων εναντίον του, από υποστηρικτές του ΚΚΕ, αλλά και (ιδίως) μετά από την πρόσφατη τεράστια πολιτική εκμετάλλευσή του (για επιθέσεις κατά του ΚΚΕ) από (φιλο-)μνημονιακά και κατεστημένα ΜΜΕ (όπως το ‘Βήμα’) το blog «Good Morning Lenin» σβήστηκε από τον ίδιο το διαχειριστή του. Αποκλείεται να έκλεισε μετά από πιέσεις ή διαμαρτυρίες εκ μέρους του ΚΚΕ (όπως ειπώθηκε από κάποιους άσχετους).

Οπως βλέπετε, το μήνυμα που παίρνετε  τώρα, αν πάτε στο σβησμένο blog, είναι σαφέστατο, «Οι συγγραφείς αυτού του ιστολογίου το έσβησαν»:

 http://goodmorninglenin.wordpress.com

(μήνυμα που θα δείτε, αν πάτε εκεί ΤΩΡΑ)

(μήνυμα που θα δείτε, αν πάτε εκεί ΤΩΡΑ)

Βέβαια, αν έχετε ελάχιστη πείρα στο διαδίκτυο, μπορείτε ακόμη, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, να βρείτε πολλές παλιές του αναρτήσεις, μέσω του Google Cache. Δεν θα σας μάθω τον τρόπο… αν δεν το ξέρετε. Πολύ πιθανώς, άλλωστε, οι συγγραφείς του blog θα ζητήσουν και από τη google να σβήσει τα ίχνη τους (αν δεν μετανοιώσουν) και… δεν θέλω να τους «πονηρέψω» (αφού κατά πάσαν πιθανότητα είναι και… ατζαμήδες του διαδικτύου -χεχε).

UPDATE: Αναρτήθηκε σαν μόνιμη ιστοσελίδα, εδώ, μία ανάρτηση του“Good Morning Lenin” (που σβήστηκε ξαφνικά από τους ιδρυτές του):

Οσον αφορά την αιτία που έκλεισε, τώρα…

Σε όσους από μάς ξέρουμε καλά τον τρόπο λειτουργίας και τους κανονισμούς της WordPress, είναι γνωστό ότι η λογοκρισία απόψεων δεν περνάει, εκεί. Η WordPress δεν κλείνει έτσι εύκολα, κανένα blog χρήστη της, παρά μόνο αν έκανε κάτι πάρα πολύ σοβαρό, όπως μία παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων, ή άλλα ατοπήματα, παντελώς άσχετα με την πολιτική (π.χ. πορνογραφία). Η απλή κριτική, ακόμη και με παράθεση «μυστικών εσω-κομματικών εγγράφων», δεν θα μπορούσε ποτέ να προκαλέσει κλείσιμο ενός blog της WordPress, διότι η «προστασία προσωπικών δεδομένων» δεν περιλαμβάνει πολιτικά κείμενα (ακόμη και «μυστικά»)..

 • Γιατί όμως έκλεισε το «Good Morning Lenin»?

 • ΤΙ αποδεικνύει το κλείσιμό του?

Ορίστε μερικά δικά μου συμπεράσματα:

1) Αν ο ιδρυτής του blog «Good Morning Lenin» ήταν «ασφαλίτης», «χαφιές» και «προβοκάτορας» (όπως κατηγορήθηκε συστηματικά από αμέτρητους υποστηρικτές του ΚΚΕ) τότε… γιατί έκλεισε το blog ? -Δεν στέκει λογικά, μια τέτοια ενέργεια. Αντίθετα, αν είχε σαν πραγματικό στόχο τη «συκοφάντηση του ΚΚΕ», τότε θα συνέχιζε απτόητος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος (που κατάφερε καίριο πλήγμα στο κόμμα μέσω του «Βήματος», κλπ.)

2) Η λάσπη στο διαδίκτυο είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, ίσου μεγέθους με τη λογοκρισία εκ των πραγμάτων, ισοδύναμη σε πρακτικό αποτέλεσμα: -την αυτο-λογοκρισία.

3) Δεν είναι αμελητέα η πολιτική εκμετάλλευση του blog «good morning lenin» (σε βάρος του ΚΚΕ) από τα κατεστημένα ΜΜΕ (όπως το «Βήμα» και το tvxs) αλλά και αμέτρητα blog. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τόνους λάσπης εναντίον του (από οπαδούς και μέλη του ΚΚΕ) πιθανότατα δημιούργησε στον άγνωστο blogger την εντύπωση ότι… κάνει μόνο κακό, δηλαδή ζημιά στο κόμμα (αντί διόρθωσης), ενώ η ατέλειωτη λάσπη που έλαβε πιθανώς τον έπεισε ότι το εγχείρημά του έπεσε στο κενό, αφού αποκλείεται να εισακουστεί από συντρόφους. Βέβαια, τη λάσπη την είχε ήδη υποστεί, από πολύ παλιά, αμέσως μόλις ξεκίνησε το blog τον Ιούλιο του 2011. Αν η μοναδική αιτία για να κλείσει το blog του ήταν η λάσπη, τότε…  δεν θα υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος για να το κλείσει τώρα. Οπότε, η πολύ πρόσφατη λανθασμένη δημοσιότητα που απόκτησε (σαν πρώτη μούρη στο «Βήμα», κλπ.) έγινε πολύ πιθανώς η «χαριστική βολή» στην ιστολογική… αυτοχειρία του.

4) Το εχθρικό κλίμα κατά του ΚΚΕ στα ΜΜΕ δεν είναι αμελητέο. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα έντονο εκ μέρους του κατεστημένου αυτές τις μέρες. Για κάθε μία υγιή κριτική κατά κάποιων λαθών του ΚΚΕ, υπάρχουν πολλαπλάσιες πονηρές (φιλο-μνημονιακές) «κριτικές» εναντίον του, από το κατεστημένο. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα έντονη τώρα, διότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Σκέφτομαι μάλιστα να αναβάλλω κάποια σημαντικά άρθρα κριτικής (κυρίως ενάντια σε κάποιους… οπαδούς του ΚΚΕ) για μετά τις (όποιες) εκλογές, ακριβώς γιατί δεν θέλω να δώσω τροφή στο βρυκόλακα του Μαύρου Μετώπου, σε βάρος του ΚΚΕ (και σε βάρος της αριστεράς γενικότερα). 

 • Παρόλ’ αυτά, δηλαδή παρά το υπαρκτό αρνητικό κλίμα κατά του ΚΚΕ στα ΜΜΕ, δεν έχει πάντα δίκιο κάθε διαμαρτυρία κατά του «αντι-κομμουνισμού». Αντίθετα, η εξαπόλυση τόνων λάσπης κατά διαφωνούντων, αριστερών αντιπάλων ή επικριτών, κατέστη πάγια τακτική του «Ριζοσπάστη» τον τελευταίο καιρό. Π.χ. η ασύστολη λάσπη κατά του κινήματος «Δεν Πληρώνω», για την οποία είχα κάνει μεγάλη έρευνα αλλά δεν βρήκα κανένα στοιχείο, κατά του «Δεν Πληρώνω» (και προέκυψε η ανάρτηση «Επείγον Ανοιχτό Γράμμα στο Νίκο Μπογιόπουλo«).

5) Αν και έχω ήδη φυλάξει σε σκληρό δίσκο όλες τις σημαντικές αναρτήσεις (και σχόλια) του σβησμένου «Good Morning Lenin»… -Για πολλοστή φορά, βλέπουμε ότι χρειάζεται νέο λογισμικό, για τη διασφάλιση της «Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου». Δεν φτάνει, το να σώζουμε σε σκληρούς δίσκους ιστοσελίδες και blog που (αυτο-)λογοκρίνονται. Χρειάζεται π.χ. και ένα νέο ειδικό λογισμικό σχολιασμού, που να θυμάται πάντα ΟΛΑ τα σχόλια κάθε χρήστη, έτσι ώστε όποτε σβηστούν να υπάρχει πάντα αυτόματο αντίγραφό τους. Επίσης (αυτό το αναφέρω για λόγους πληρότητας, αλλά δεν αφορά άμεσα το θέμα)… πρέπει να φτιάξουμε «κλώνους ιστολογίων» που αναιρούν λογοκρισίες, όπως συνέβη στην Αγγλία το 2008, όταν το blog ενός ευρωβουλευτή… «κλωνοποιήθηκε» και ο κλώνος του (χωρίς λογοκρισίες  σχολίων) ξεπέρασε σε αναγνωσιμότητα το αρχικό blog (=όπου λογόκρινε όλα τα σχόλια, ο εν λόγω ευρωβουλευτής).

Αναρτήσεις του (σβησμένου τώρα) «Good Morning Lenin» που αναπαράχθηκαν αλλού:

Enhanced by Zemanta
Advertisements

About Omadeon

Programmer (A.I./Prolog/ASM), musician, blogger, etc.

Συζήτηση

7 thoughts on “Γιατί έκλεισε το blog ‘Good Morning Lenin’?

 1. Έχω να κάνω ορισμένες επισημάνσεις:

  1. Το ότι τα κατεστημένα ΜΜΕ (από το «Βήμα» ώς το «TVXS» κι από την «Καθημερινή» μέχρι τη φασιστική «Ελεύθερη Ώρα») περιμένουν πώς και πώς να βγει παραέξω καμιά βρωμιά του ΚΚΕ για να το χτυπήσουν είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

  2. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγεί σε μυστικοπάθεια και ομερτά, αλλά σε αλλαγή νοοτροπίας. Το ΚΚΕ θα έπρεπε, ΑΝ ήταν αληθινά αριστερό, να ανοίξει τα χαρτιά του, να δεχθεί όρους διαφάνειας όσον αφορά τη χρηματοδότησή του, να δέχεται αντίλογο εσωτερικό και εξωτερικό.

  3. Εκδημοκρατισμος στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να υπάρξει. Έχει γίνει οριστικά και αμετάκλητα ΣΚΕ (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας), το οποίο αποδέχεται τη σταλινική παρέκκλιση και παρένθεση ως «ορθόδοξο» κομμουνισμό, οι δε εκστρατείες του κατά κινημάτων που δεν ελέγχονται από το ίδιο (όπως το «Δεν Πληρώνω», το οποίο έπρεπε να είχε ρίξει ένα χοντρό ξέχεσμα στους νεοσταλινικούς που το συκοφάντησαν, ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δείχνουν ότι πλέον έχει βγάλει στο σεργιάνι ένα τσούρμο πραιτωριανούς (online και offline) που λειτουργούν σαν τους Oprichniki. Χώρια που δρα διασπαστικά και, αντί να επιτρέψει στην Αριστερά να ενισχυθεί, την υπονομεύει.

  4. Το κλείσιμο του «Good Morning Lenin» απλώς επιβεβαιώνει τη σταλινική και λογοκριτική κατρακύλα του ΚΚΕ. Αρκετά με το politburo του Περισσού.

  5. Επίσης, αρκετά ανεχθήκαμε το διασπαστικό ρόλο του ΚΚΕ. Ο κόσμος παρακαλάει για ένα πραγματικό αριστερό μέτωπο, το οποίο υπονομεύεται από το ΚΚΕ συνέχεια. Δεν πιστεύω καθόλου ότι το ΚΚΕ λειτουργεί έτσι από ΒΛΑΚΕΙΑ. Λειτουργεί βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ για να διαιωνίσει το καθεστώς του δικομματισμού και τα υπόλοιπα είναι άρες, μάρες, κουκουνάρες.

  Posted by Ο Αιρετικός | 14/03/2012, 3:37 μμ
  • Αιρετικέ συμφωνώ μεν επί της ουσίας όσων λες, αλλά… επιφυλάσσομαι για το ΤΙ θα δείξει το μέλλον. Εχοντας πολύ καλές εντυπώσεις π.χ. από τον Γιώργο Ρούση, που ήταν κορυφαίος θεωρητικός του κόμματος αλλά αναγκάστηκε να φύγει (και τώρα νομίζω ότι είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)… δεν το θεωρώ απίθανο κάποια μέρα πολλά να αλλάξουν, ακόμη και μέσα στο ΚΚΕ, π.χ. αν ευσταθεί και η υπόθεσή μου για τον τρόπο λειτουργίας τους που δεν επιτρέπει ούτε καν σε πλειοψηφίες να διαφωνούν με τις αποφάσεις ανώτερων επιπέδων της ιεραρχίας του κόμματος. Ισχύει όμως αυτή η υπόθεσή μου? χμ…

   -Γι’ αυτό τον τρόπο λειτουργίας του ΚΚΕ (που ομολογουμένως δεν κατανοώ πλήρως) έκανα μια πάρα πολύ συγκεκριμμένη ερώτηση, όταν απευθύνθηκα στον Trash (ένθερμο αλλά ΚΑΙ σοβαρό υποστηρικτή του ΚΚΕ) στα σχόλια μιας ανάρτησης που σβήστηκε (μαζί με το blog GoodMorningLenin). Το σχόλιό μου, εκείνο, σώθηκε και εμφανίζεται στον «ακριβή κλώνο της ανάρτησης» εδώ:

   https://stalinreloaded.wordpress.com/docs/gontikas2012a/

   …οπότε, ΟΠΟΙΟΣ θέλει μπορεί να μου απαντήσει.

   Εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο, το ΤΙ θα πράξει τελικά, το ΚΚΕ, αν και εύχομαι φυσικά το καλύτερο. Με νοιάζει πρωτίστως ΤΙ κάνουμε εμείς ΤΩΡΑ, με τα δεδομένα που ξέρουμε και με τις απορίες που έχουμε (και πιο πολύ φυσικά με νοιάζουν θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση και την κατοχή της χώρας, που προσεγγίζουμε στο κύριο blog). ΑΝ όμως θέλει κανείς να απαντήσει εδώ λύνοντας αυτή την απορία μου, μπορεί να το κάνει….

   Το διασπαστικό ρόλο του ΚΚΕ δεν θα τον ανεχτούμε, φυσικά, όσον αφορά το χώρο του διαδικτύου. Μπορεί βέβαια να έχουν αποκτήσει ορισμένοι υποστηρικτές του ΚΚΕ ένα δυσανάλογα ισχυρό… θράσος, όπως ο Μπαλασόπουλος και η παρέα του, που… νομίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν (και να ακυρώσουν) κάθε κριτική, όπως εξηγούν εδώ:
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/win-win.html
   …και εδώ
   http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blogger.html
   …αλλά αυτό το εγχείρημα ακύρωσης κάθε κριτικής διακατέχεται από «άρνηση» (denial, με την ψυχαναλυτική έννοια) κι είναι χαμένο από χέρι, καταδικασμένο να αποτύχει.

   Posted by Omadeon | 14/03/2012, 3:50 μμ
   • Αναπαράγω χάριν εύκολης πρόσβασης εκείνο το σχόλιό μου

    Ενα λεπτό Αντρίκο, να δω αν σε κατάλαβα σωστά….

    [1] Λες ότι η πλειοψηφία ενός ανώτερου επιπέδου στην ιεραρχία παρακάμπτει τυχόν διαφωνίες (ακόμη και) της πλειοψηφίας σε χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας?
    Δηλαδή, σε μια πυραμιδωτή ιεραρχική δομή, που διοικείται από επιτροπές, με την Κεντρική Επιτροπή στην κορυφή… κάθε απόφαση ανώτερης βαθμίδας δεσμεύει ΚΑΙ όλες τις κατώτερες βαθμίδες?
    Τότε όμως (λογικά) η _μόνη_ δημοκρατικότητα που απομένει είναι στην ψήφιση των επιτροπών από τη βάση, ή μόνο στις εκλογές, όπου επιλέγεται η Κεντρική Επιτροπή. Κάθε άλλο είδος δημοκρατικότητας καταργείται, ακριβώς όπως στο κοινοβούλιο δεν μπορούν οι απλοί βουλευτές να γλυτώσουν τη διαγραφή (ή άλλες κυρώσεις) αν καταψηφίσουν τη γραμμή του κόμματός τους !

    [2] Μίλησες για μυστικότητα. Σε συνδυασμό με το [1] (ΑΝ σε κατάλαβα καλά) εννοείς ότι… μπορεί να υπάρξει π.χ. μια υποθετική κατάσταση, όπου το 90% της βάσης διαφωνεί με την ηγεσία αλλά έχει δεσμευτεί να κρατήσει τη διαφωνία… μυστική? χαχαχα… (σόρυ, αλλά… το βρίσκω κάπως κωμικό, να είναι 90% του κόμματος φιμωμένα, και μάλιστα υποχρεωτικά).

    ΑΝ ισχύουν όλα αυτά, η αξιοπιστία των μελών του κόμματος πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για τους έξω από το κόμμα. Μπορεί να λένε την αλήθεια, αλλά μπορεί κάλλιστα να λένε ασύστολα ψεύδη σε κάποιον τρίτο όπως εγώ. Αυτό ειναι λογικό αποτέλεσμα της μυστικότητας γύρω από οργανωτικά θέματα. Σόρυ, ΕΤΣΙ είναι…

    ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ/ΤΗΝ OMADEON | ΜΑΡΤΊΟΥ 12, 2012, 11:20 ΠΜ

    ______________

    Σε αυτό το σχόλιο αποπειράθηκε να «απαντήσει» ο Trash, 2 φορές, αλλά… ουσιαστικά _υπεκφεύγοντας_ (ενώ όσα ρώτησα κάποιον «αντρίκο» ήταν ΠΟΛΥ απλά ΚΑΙ σαφή):

    Για όποιον ενδιαφέρεται για το πως λειτουργεί το ΚΚΕ, και πάνω σε ποιες οργανωτικές αρχές επέλεξαν τα μέλη του να στρατευτούν εθελοντικά, ας κοιτάξει εδώ, και δεν του αρέσει ας μην δώσει βιογραφικό.
    καταστατικό του ΚΚΕ:
    ( http://www.kke.gr/taytothta/ )
    Η καθε κρίση για τα μέλη του κόμματος, θεωρεί αυτονόητο πως αποδέχονται αυτές τις αρχές και ευνόητα κρίνονται βάση αυτών.
    Η αξιοπιστία του παραπάνω κειμένου, που κάνει μπαμ πως δεν έχει γραφτεί από κομματικό μέλος, από που ακριβώς προκύπτει;

    ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ/ΤΗΝ TRASH | ΜΑΡΤΊΟΥ 12, 2012, 12:27 ΜΜ

    ______________________

    Δεύτερη φορά ρώτησα τον trash για το ίδιο θέμα.

    [……………….]
    @Trash
    Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του καταστατικού. Εχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις για ορισμένα θέματα αλλά δεν είναι του παρόντος.θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να απαντήσεις σε όσα ήδη τέθηκαν εδώ, περί δημοκρατίας και πλειοψηφίας, κλπ. Οσα δηλαδή εξήγησε ο αντρίκος. Εμένα θεώρησέ με ημιμαθή. Μακάρι να έχω άδικο !

    ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ/ΤΗΝ OMADEON | ΜΑΡΤΊΟΥ 12, 2012, 5:20 ΜΜ

    ________________________

    Και η τελική του «απάντηση»:

    @Omadeon:
    είναι αδύνατο να συμπυκνώσω ανά καημένο τόσων σελίδων σε ένα σχόλιο, δίχως περιθώρια παρανοήσεων ή παραποιήσεων.
    Αν διαφωνείς με το καταστατικό (δικαίωμα σου), απλά δεν δίνεις βιογραφικό στο Κόμμα. Aλλωστε και όταν εκφράσεις την επιθυμία να οργανωθείς, σου το δίνουν να το διαβάσεις πριν κανεις την αίτηση.
    Επαναλαμβάνω λοιπόν πως τα κριτήρια για αυτούς που δηλωσαν Εθελοντικά πως συμφωνούν -αλλα το παραβιάζουν- είναι διαφορετικά….

    ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ/ΤΗΝ TRASH | ΜΑΡΤΊΟΥ 13, 2012, 2:26 ΠΜ

    __________________

    Μα… εγώ δεν ρώτησα κάτι περίπλοκο. Ρώτησα ΑΝ ισχύουν όσα υπέθεσα για τον τρόπο που δουλεύει η εσωκομμματική δημοκρατια. Θα μπορούσε άλλωστε να απαντήσει ακόμη και… μονολεκτικά, είτε με «ναι» είτε με «όχι» (και μετά από το «όχι», παραπομπή στο καταστατικό). Το να με παραπέμψει κατ’ ευθείαν στο καταστατικό ΧΩΡΙΣ να πει ούτε ναι, ούτε όχι, ΔΕΝ μου φαίνεται καλός οιωνός. Το καταστατικό πάντως το διάβασα (στο μεγαλύτερο μέρος του) και ακόμη δεν βρήκα σαφή απάντηση σε αυτό που ρώτησα…

    Posted by Omadeon | 14/03/2012, 4:01 μμ
   • Τα σταλινικά σημάδια υπήρχαν ήδη από το 1998, με επώαση ατόμων που θαύμαζαν (και θαυμάζουν) το Στάλιν και τον Πολ Ποτ. Μην περιμένεις βελτίωση.

    Posted by Ο Αιρετικός | 14/03/2012, 4:06 μμ
 2. Η μόνη δημοκρατικότητα που απομένει για τη λειτουργία ενός αριστερού κόμματος είναι η διαρκής έγκριση των αποφάσεων από τη βάση κι όχι η ψήφιση από τη βάση του διοικητικού οργάνου για ν’ αποφασίζει ανέλεγκτα για τα επόμενα 4 χρονια (συνήθως) μέχρι το συνέδριο. Αυτό συμβαίνει και στο αστικό μας καθεστώς. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσουν το αστικό καθεστώς, όχι να παρομοιάζουμε τη μελλοντική κοινωνία μ’ αυτό. Η υποχρεωτικότητα των αποφάσεων από τον ανώτερο όργανο σ’ ένα αριστερό κόμμα έχει νόημα μόνο όταν το κόμμα είναι στην παρανομία ή σε ένοπλη εξέγερση, καταστάσεις που σήμερα δεν υφίστανται.

  Αυτή η υποθετική κατάσταση του 90% που λες υπήρξε: Μετά το πραξικόπημα της 6ης Ολομέλειας του 1956, η ΚΕ, στην οποία σημειωτέον είχαν την πλειοψηφία οι μέχρι πριν ένα μήνα βαμμένοι ζαχαριαδικοί (δηλαδή η συμμετοχή των διαγραμμένων Παρτσαλίδη, Βαφειάδη κλπ, δεν ήταν δυνατό να επηρεάσει τις αποφάσεις αν οι τ. ζαχαριαδικοί δεν υπέκυπταν στη γραμμή του κκσε), και παρά το γεγονός ότι τα μέλη στην Τασκένδη ήταν υπέρ του Ζαχαριάδη σε ποσοστό άνω του 80%, η ΚΕ αναδιάρθρωσε τις ΚΟΒ σταδιακά και έφτιαξε κάποιες ΚΟΒ που είχαν πλειοψηφία οι παρτσαλιδικοί – κολιγαννικοί. Σ’ αυτές τις ΚΟΒ έβαζαν κατά μειοψηφία τους ζαχαριαδικούς, οποίοι διαγράφοντας ως μειοψηφήσαντες. Στη συνέχεια στην ίδια ΚΟΒ εντάσσονταν κι άλλοι ζαχαριαδικοί, κατά μειοψηφία πάντα, και διαγράφονταν κι αυτοί. Ετσι τα 1.200 άτομα διέγραψαν τα 7.000!
  Αυτός είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και τον πληρώνουμε ακριβά ακόμη και σήμερα, ως μορφολογικό αίτιο (άλλα είναι τα πραγματικά) της πολυδιάσπασης του εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος.

  (ο κάποιος Αντρίκος, αν πατούσες το λινκ θα έβλεπες ότι δεν είναι και τόσο αόριστο και φανταστικό πρόσωπο)

  Posted by antrikos | 15/03/2012, 1:47 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog Stats

 • 24,321 hits
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: