Διχόνοια, Εκλογές, Παράνοια

Η ολέθρια απόρριψη από το ΚΚΕ της Επιστολής ΑΝΤΑΡΣΥΑ (για εκλογική συνεργασία της Αριστεράς)

Η απόρριψη της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με το ΚΚΕ είναι αστήρικτη, απαράδεκτη, και αποτελεί «the last straw» (αγγλιστί). 

Ο νέος καλπονοθευτικός νόμος σήμερα εγγυάται την επικράτηση κυβερνήσεων μειοψηφίας. και την υπονόμευση της εκλογικής δύναμης συμμαχιών μικρών κομμάτων. Μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ λαϊκή ήττα στις επιλείμενες αστικές εκλογές, είναι η συνολική εκλογική συνεργασία της αριστεράς με στόχο μια φιλο-λαϊκή ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ακόμη και χωρίς το «μπόνους 50 εδρών» που… βλακωδώς νόμιζε ο Τσίπρας ότι θα έπαιρνε αυτή η συνεργασία (δείτε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 περί αυτού). Δυστυχώς, η μη-συνεργασία της αριστεράς θα προκαλέσει ΣΙΓΟΥΡΗ λαϊκή ήττα, ζημιώνοντας και το KKE, που θα τεθεί στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο απ’ το λαό (συνολικά). Τα βλακώδη λάθη του αρθρογράφου του Ριζοσπάστη στην απορριπτική του απάντηση προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναλύθηκαν και ΕΔΩ (σχόλιο σε άρθρο που αναλύει τον εκλογικό νόμο).

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, που είναι υπεύθυνη γι’ αυτή τη σεχταριστική πολιτική, είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσει σε κάποιο επόμενο συνέδριο του ΚΚΕ, μετά από μακρά περίοδο λαΪκής εξαθλίωσης, λόγω της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που θα έχει, πολύ πιθανώς (στο μεταξύ) προκύψει σαν συνέπεια αυτής της σεχταριστικής πολιτικής. Οι υπαίτιοι για τη μη-συνεργασία, έχουν σήμερα χρονικό περιθώριο γύρω στον… ένα μήνα (ή μέχρι τις εκλογές) για να αποβάλλουν όλα τα ελαττώματά τους και να διορθώσουν τα λάθη τους. Μετά, δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα, γιατί η εργατική τάξη (στη συντριπτική της πλειοψηφία) θα τους φτύσει, μαζί με όλους τους άλλους υπαίτιους για τη λαϊκή ήττα (και φυσικά μαζί με τα τελειωμένα μνημονιακά κόμματα ΝΔ / ΠΑΣΟΚ /κ.ά.)

Από τώρα και στο εξής, η Εγκληματική Βλακεία του Σεχταρισμού και η Πολιτική Παράνοια (που αποδίδει δόλο εκεί που δεν υπάρχει), καθώς και η Υπεροψία (κομματόσκυλων) θα θεωρούνται ασυγχώρητα λάθη από τη λαΪκή αντίληψη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «συζήτηση». Τη «συζήτηση» έπρεπε να την είχαν κάνει από πέρυσι.

Εν κατακλείδι… η ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει τραγικό λάθος, που κυριολεκτικά θυμίζει αρχαία τραγωδία, το μύθο του Οιδίποδα.

Ως γνωστόν, ο Οιδίπους προσπάθησε να αποφύγει τη μοίρα του, αλλά… με ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

 • -Όπως και το ΚΚΕ που τώρα (δεκαετίες μετά) θέλει να αποφύγει π.χ. τα λάθη της Βάρκιζας.
 • Αλλά με το να αρνηθεί τη μοίρα του συμβιβασμού, όπως την αντιλαμβάνεται, το ΚΚΕ, θα συμβιβαστεί χειρότερα. ΝΟΜΙΖΕΙ ότι με το να υψώνει τείχη, αποκλείοντας συγκυβέρνηση με άλλους (της αριστεράς), ότι έτσι θα αποφύγει το συμβιβασμό με τον καπιταλισμό. 
 • Ομως η τραγική μοίρα του ΚΚΕ, είναι ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η απόφασή του, είναι εκείνη που θα το συμβιβάσει ΑΠΟΛΥΤΑ (και εκ των πραγμάτων) με τον καπιταλισμό.

Να το πω αλλοιώς: «ΟΛΟΙ πλην Λακεδαιμονίων» 😦

Σπαρτιάτες είναι το κόμμα.

Αυτά…

_____________________________

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

Μία απάντηση στο κοινό ερώτημα «γιατί ζητάνε όλοι από το ΚΚΕ να συνεργαστεί και δεν συνεργάζονται οι άλλοι μεταξύ τους», που εξηγεί με λίγα λόγια και κάποιες ιδιομορφίες του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου. Aντιγράφω εδώ απόσπασμα διαλόγου (με βελτιώσεις και με πρόσθετα links) από το φιλικό blog του Celin, ο οποίος στηρίζει το ΚΚΕ, αλλά παραμένει ανεξάρτητος ΚΑΙ αμερόληπτος στις κρίσεις του (χωρίς να συμφωνεί σε ΟΛΑ μαζί μου):

 • Μια απορία έχω: γιατί δεν συνεργάζονται όλοι οι εκτός ΚΚΕ αντιμνημονιακοί, αριστεροί κλπ.; Γιατί θεωρούν ότι η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο αν συμμετέχει σε αυτήν το ΚΚΕ; Στην απορία μου αυτή θα απαντήσω μόνος μου: γιατί ξέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τέτοια συμφωνία και χρησιμοποιούν τους όρους «συνεργασία», «κοινή δράση», «ενότητα» για να κάνουν σπέκουλα στο ΚΚΕ. Κοροϊδεύουν με τον ίδιο τρόπο που κοροϊδεύουν και οι αστοί πολιτικάντηδες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της, ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσει το κομμουνιστικό κίνημα όπως έγινε από τον ευρωκομμουνισμό στη δυτική Ευρώπη. Αν θέλουν ενότητα, συνεργασία κλπ. ας προχωρήσουν με όσους μπορούν και θέλουν. Γιατί δεν το κάνουν;

 • Η «απορία» σου έχει εκφραστεί ΗΔΗ πολλές φορές εδώ. Κι έχει εν μέρει ΗΔΗ απαντηθεί. Θα ξανα-απαντηθεί ΤΩΡΑ σε άλλες πτυχές της απάντησης (που δεν είναι τόσο απλή).

  1) Το «να αποδίδεις δόλο σε κάτι που εξηγείται λόγω βλακείας« είναι γνωστό φάουλ. Στα αγγλικά λέγεται και Hanlon’s Razor («ξυράφι του Χάνλον») – «Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity».
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hanlon’s_razor
  Αυτό το κάνεις ΚΑΙ εσύ τώρα, διότι αποδίδεις δόλο στη βλακώδη συμπεριφορά ορισμένων άλλων κομμάτων (όχι όλων). Κι είναι ένα φάουλ που κάνει συχνά και το ΚΚΕ, βλέποντας παντού δόλο και συνομωσίες εναντίον του.

  2) Είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟ όμως να αποδίδει κανείς δόλο π.χ. στην πρόταση συνεργασίας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΚΚΕ, όπως αποδείχτηκε με εκτενή ανάλυση της «απάντησης» του Ριζοσπάστη [στο σχόλιο εδώ].

  3) Το ότι η βλακεία δεν είναι… προνόμιο του ΚΚΕ, είναι γεγονός αποδεδειγμένο. Το απέδειξε και ο… Τσίπρας, όταν διέπραξε τη βλακώδη γκάφα να νομίζει (όπως πολλοί άλλοι) ότι «παίρνει 50 έδρες μπόνους» ακόμη και συμμαχία κομμάτων. Ο νέος εκλογικός νόμος, όμως, έχει μαγειρευτεί ΕΙΔΙΚΑ για να ΜΗ δίνει μπόνους σε συμμαχίες κομμάτων, αλλά να ευνοεί κυβερνήσεις ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (όπως εκείνη που… εκ των πραγμάτων θα πριμοδοτήσει το… ΚΚΕ).

  4) Συγκεκριμμένα, για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών μία συμμαχία Ν κομμάτων (όπου Ν=αριθμός τους) πρέπει το άθροισμα των συνολικών τους ψήφων, διαιρούμενο δια του αριθμού τους (Ν), να είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψήφων κάθε μεμονωμένου κόμματος. Αυτός ο εξοργιστικός νόμος φτιάχτηκε για να ευνοήσει… κυβερνήσεις μειοψηφίας. Αναλύεται εκτενώς στην ανάρτηση ΕΔΩ.
  Πάμε παρακάτω…

  5) Είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ όποιος λέει ξανά και ξανά (σαν δίσκος που κόλλησε στο πικ-απ) «γιατί δεν συνεργάζονται όλοι οι εκτός ΚΚΕ αντιμνημονιακοί, αριστεροί κλπ.» ενώ είναι δεδομένο ότι χωρίς το ΚΚΕ μια τέτοια συμμαχία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να πλειοψηφίσει. Είναι επίσης ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ εγκληματικά ηλίθιος ΑΝ αποδίδει ΚΑΙ δόλο στη μη-συνεργασία των άλλων, όπως κάνεις ΕΣΥ ΤΩΡΑ. Διότι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ηλιθιότητα της μη-συνεργασίας ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ που δεν συνεργάζονται και ΜΟΝΟ ένας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ δεν θα συνεργαζόταν με άλλους (έστω για να μπει στη Βουλή).

 • Υ.Γ. ‘ΟλΟΙ’ = όσοι στηρίζουν τη μη-συνεργασια.

  Επίσης έχω ακόμη μια άλυτη απορία. Συνασπισμοί μικρών κομμάτων που σαν σύνολο ξεπερνάνε το 3% μπαίνουν στη Βουλή? ή πρέπει πάλι ο «μέσος όρος» των συνολικών τους ψήφων, διαιρούμενος δια του πλήθους τους, να ξεπερνά το 3%. Νομίζω πως ΔΕΝ ισχύει το τελευταίο, ότι πράγματι ευνοούνται να ΜΠΟΥΝ στη Βουλή αν μάζεψαν πάνω από 3% αλλά… από απατεώνες καλπονοθευτο-ποιούς όλα να τα περιμένεις. Πάω να μάθω…

 • Υ.Γ.2 Για να μη νομίζει κανείς ότι έχει το… προνόμιο της βλακείας, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και ΣΧΕΔΟΝ εγκληματικά ηλίθιος, υπήρξα ΚΑΙ εγώ ο ίδιος. Διότι [1] στήριξα το ΚΚΕ και [2] στήριξα με όλη μου τη δύναμη έναν μπλόγκερ που στο τέλος με ΠΟΥΛΗΣΕ για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. Θα ήμουν ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ηλίθιος όμως, αν εξηγούσα περισσότερα για το [2]. Αποδεδειγμένα όμως ΔΕΝ είμαι. Επομένως…

  (συμπέρασμα) Υπάρχει Ελπίς. Η βλακεία ΜΠΟΡΕΙ να ξεπεραστεί.

 • Η επιχειρηματολογία και το επίπεδό σου είναι τέτοιο, που οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση μαζί σου είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

 • Η λάσπη που πετάς είναι αναμενόμενη, αλλά αποδεδειγμένα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ, διότι ΑΝ είχες επιχείρημα επί της ουσίας θα το είχες ΗΔΗ εκφράσει, στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τη λάσπη που πετάς.

  «Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης«
  -Νίκος Μπογιόπουλος (ξεμπροστιάζοντας πανηγυρικά τον Πλεύρη, κάποτε)

  Υ.Γ. Κόκκινο σαλόνι καλών τρόπων, εεε?

Read more: http://celinathens.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html#ixzz1qDStydQl

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2

(Κάποια άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα)

Enhanced by Zemanta
Advertisements

About Omadeon

Programmer (A.I./Prolog/ASM), musician, blogger, etc.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog Stats

 • 24.510 hits
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: